При мен имаше подобен проблем разликата е ,че беше на по-високи обороти от 2000 до 2300 и при рязко подаване на газ. Проблема беше износена гърбица на първи цилиндър на изпускателния вал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Евентуален проблем с дебитомер?
Collapse
X
-
За вала на мен ми казаха от сервиза където ми правиха ревизия на главата. Какъв ремонт си правил на главата и само сегменти ли смени или прави и други неща по мотора. Тия ризници са малко тегави за правене и незнам майстора ти дали е запознат с тях. Както всички знаем всяка кола си има специфика. По повод твойте съмнения за дебитомер след неволен тест с разкачен дебитомер колата си вървеле напълно нормално до около 3000 оборота след което умираше. Карал съм и с прецакан комутаъор сокато го сменя и пак нямаше придърпване просто във високите бабата умираше. Не казвам ,че при теб проблема е в железата просто споделям това ,което ми се е случило.Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеАко за газова уредба питаш, то да, имам. Бях писал в началото, че проблема се усеща доста повече на газ, докато на бензин е по-малко.
Колкото до газоватаизключи я и ресетни ЕКУ-то на мотора (акумулатора минус клемата за 10 сек.). Покарай само на бензин и виж дали ще им промяна.
Провери си клапана за проветрение на резервоара да не е постоянно отворен или да няма нещо счупен под калника и оттам да смуче въздухLast edited by Alex_26; d.m.y г., 09:57.
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеСложих дебитомер от Алекс. Сега не придърпва, но пък мощността намаля, когато е на газ. Няма добра приемственост, а на бензин е супер.Дали трява да се настрои нещо на газ?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеТогава ще пробвам и ще докладвам
Comment
-
Ходих при един майстор-газаджия за настройка и сега нещата са доста по-добре. Колата върви сравнително добре и не придърпва. На ниските обороти не е така пъргава както преди, но на мен и това ми стига. Като знам как лашкаше преди, сега е направо друга кола. Благодарности за дебитомера на колегата Alfa User. При следващата ни срещата бирата ще е от мен.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеХодих при един майстор-газаджия за настройка и сега нещата са доста по-добре. Колата върви сравнително добре и не придърпва. На ниските обороти не е така пъргава както преди, но на мен и това ми стига. Като знам как лашкаше преди, сега е направо друга кола. Благодарности за дебитомера на колегата Alfa User. При следващата ни срещата бирата ще е от мен.
(имал съм случаи в които проблем се прикрива като се обогати сместа от дебитомер и тн и уш е наред колата... )sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеХодих при един майстор-газаджия за настройка и сега нещата са доста по-добре. Колата върви сравнително добре и не придърпва. На ниските обороти не е така пъргава както преди, но на мен и това ми стига. Като знам как лашкаше преди, сега е направо друга кола. Благодарности за дебитомера на колегата Alfa User. При следващата ни срещата бирата ще е от мен.
Но не забравяй какво ти казах за газовата - имай си едно наум!
Comment
Comment